لیست اختراعات رضا مرشد
با توجه به تحقيقات به عمل آمده توسط مالكين اختراع، وجود ريز تركهاي اوليه ناشي از بار قبل از تقويت خمشي تير ها توسط ورقه هاي پليمر هاي اليافي باعث افزايش تاثير مقاوم سازي مي گردد.با توجه به اين كه دانشمندان همواره بر اين تلاش بوده اند تا بتوانند مقاومت خمشي تيرهاي بتني ساخته شده را افزايش دهند، بر اين اساس پيشنهاد مي گردد در مقاوم سازي خمشي تير ها قبل از چسباندن ورقه هاي پليمرهاي اليافي ساز وكاري براي ايجاد ترك هاي ريز اوليه (مثلا بارگذاري مصنوعي) در نظر گرفته شود. از سوي ديگر يكي از مشكلاتي كه براي مقاوم سازي سازه هاي بتني وجود دارد، باربرداري تيرهاي بتني به منظور اعمال تقويت توسط پليمرهاي اليافي است كه با طرح مورد نظر اين مشكل نيز رفع مي شود. البته اين روش در مواردي توصيه مي شود كه هدف از مقاوم سازي تنها افزايش باربري سازه و نه كاهش خيز باشد.
با توجه با اينكه شكست برشي تيرهاي بتنآرمه در ساختمانهاي بتني شكستي ترد و ناگهاني و بسيار خطرناك ميباشد، جهت پرهيز از اين نوع شكست، روشي با عنوان كاشت در ارتفاع مقطع جهت تقويت و رفع شكست برشي در تيرهاي بتنآرمه پيشنهاد شده است. در اين روش بعد از سوراخكاري جان تير يك بولت دو سر رزوه در ارتفاع تير كاشته شده و بكمك تركمتر تا ميزان مورد نياز پيشتنيده ميگردد. بمنظور ارزيابي روش تقويت پيشنهادي، يك برنامه آزمايشگاهي در آزمايشگاه بتن و سازه دانشگاه يزد تدارك ديده شد. نتايج بدست آمده از آزمايشات حاكي از نقش بسيار موثر اين روش جهت تقويت برشي تيرهاي بتنآرمه داراي ضعف آرماتور برشي ميباشد، بطوريكه با درصد پاييني از تقويت، ظرفيت نهايي تير به مقدار زيادي افزايش يافت و شكلپذيري مقطع نيز افزايش چشمگيري داشت. از آنجا كه در روش پيشنهادي هيچگونه نيازي به دسترسي به وجوه جانبي تير نيست، مناسبترين روش براي تقويت تيرهاي مدفون در سقف خواهد بود.
اتصال نیمه صلب تیر به ستون در سازههای بتنی
semi-rigid beam-column connection in concrete Structures
اتصالات تير به ستون در سازهها به سه نوع اتصالات مفصلي، نيمهصلب و صلب تقسيم ميشوند. در سازههاي فلزي هر سه نوع اين اتصالات، جزئيات طراحي و اجرايي آنها مشخص ميباشد. اما در سازههاي بتني اغلب اتصالات، صلب ميباشند. در اتصالات صلب بر خلاف نيمه صلب، شكلپذيري، كم و در بسياري از موارد در زلزله شكستها ترد ميباشد. در سازه با اتصالات صلب بر خلاف نيمه صلب توازن بين لنگر منفي و مثبت دهانه در تير و ستون وجود ندارد و همچنين داراي سختي اوليه و برش پايه زياد ميباشد كه موجب غير اقتصادي شدن سازه ميگردد. هدف از اين تحقيق به وجود آوردن يك اتصال نيمهصلب در سازه بتني و بررسي آزمايشگاهي رفتار آن ميباشد. نحوه تشكيل اتصال به اينصورت است كه با اتصال خارج از محور تير به ستون در يك جهت سازه طول كوچكي از انتهاي تير در جهت ديگر سازه كه به صورت هممحور به ستون متصل ميباشد به عنوان المان واسط پيچشي بين تير و ستون خارج از محور قرار ميگيرد. اين المان پيچشي حكم فنر پيچشي دارد كه باعث ميشود تير و ستون بتوانند نسبت به هم دوران داشته باشند و اتصال بين آنها عملكرد نيمه صلب داشته باشد. اين اتصال در تمامي سازههاي بتن آرمه ميتواند به كار برود.
موارد یافت شده: 5